fredag 7 augusti 2009

Kubisk korg

Jag har en stor låda i filt till mina garner. Den är fyrkantig med grova stygn på utsidan. Den är inspirationen till den här lilla kubiska korgen/lådan. Själva virkningen är enkel. Det svåra är att få den att inte ramla ihop. Med lite tapetklister blir den dock oväntat stabil.Garn: Mörkblått bomullsgarn och lite lila bomullsgarn
Nål: 3
Mått: 17x17x17cm

Virka 41 lm. Vänd och gör 1 fm i 2:a fm. Virka fm hela varvet och vänd med 1 lm. Virka tills arbetet är lika långt som det är brett, i mitt fall var det 17 cm.

Gör totalt 5 bitar.

Montering
Virka ihop kanterna genom att lägga avig mot avig och virka fm längst med kanten. Virka ihop 4 lappar till en lång rad och virka sedan ihop den första och den sista. Nu har du en kub utan botten. Sedan lägger du botten längst ner och virkar fast den.

Foder
Klipp 5 bitar tyg som är lika stora som lådan. Limma fast en bit på insidan av varje virkad lapp med tapetklister. Låt torka. Klipp sedan fyra bitar med lite sömsmån i ett snyggt tyg och sy ihop till en fyrkantig låda. Sätt in fodret i lådan med avigan mot den virkade lådan. Sy sedan för hand fast fodret längst upp och längst ner.

1 kommentar: