måndag 7 juni 2010

Disktrasa i lin, version 1

Jag har länge velat pröva virka disktrasor. Det är miljövänligt, snyggt och verkar jättekul. Till slut kom jag till skott. Jag virkade i Marks och Kattens lingarn, jag använde Druttens mönster. Väldigt snyggt blev det, bra känsla och det var jätteroligt.

Maken, som är den i familjen som använder disktrasor, klagar på att den inte suger upp vatten tillräckligt bra. Det blir ränder kvar på diskbänken, vilket ju inte är så snyggt. Nästa gång ska jag pröva att använda Allino-garnet som 70% garn tipsar om, ett blandgarn med lin och bomull. Kanske har det bättre uppsugningsförmåga.
11 kommentarer:

 1. Marks och Kattens bomull-lin har jag kört med, funkar toppen! /Virkpannan

  SvaraRadera
 2. Jag har också gjort en i Marks och Kattens lingarn. Jag tycker inte heller att den suger tillräckligt bra, fast den blev kanske lite gles och tunn. Din ser tjockare ut. Antar att det blir bättre efter tvätt, men Allinogarnet tycker jag är riktigt bra. Så fin din blev! Den ser mycket tätare ut än min. Det som också är kul med Allinogarnet är alla färgerna.

  SvaraRadera
 3. Jag har funderat på att prova flera gånger, men nu ska jag banne mig göra det. Dessutom är de ju så mycket finare än Wettex-dukarna från ICA... =)

  SvaraRadera
 4. Den blir bättre ju mer du använder och tvättar den.

  SvaraRadera
 5. Hej
  Du har blivit taggad av mig, kolla in på min blogg =O)

  SvaraRadera
 6. Härlig ser den ut och fin färg också.

  Maidi

  SvaraRadera
 7. Min man har samma kommentar. Fast jag tycker att den jag virkade först i bomull/lin suger bra. De jag stickade är smidigare. // Eva

  SvaraRadera
 8. Härlig färg! Känner på mig att de nuvarande gummitrasorna har ganska kort livslängd kvar, får bli en extratur till garnbutiken.

  Ellen

  SvaraRadera
 9. Så trevligt att jag hittade din blogg! Roligt att se dina idéer och alster.God fortsättning på skapandet!
  Maria

  SvaraRadera
 10. Hej man behöver behandla den lite tufft i 60grader i tvättmaskinen innan den börjar fungera ordentligt, själv virkar jag i bambu garn vilket är fantastiskt att arbeta med och är anti bakteriellt... kika gärna in hos mig på virkadochvrickad.blogspot.se

  SvaraRadera