måndag 20 september 2010

Virkad trasmatta

Jag klippte mattrasor av babykläder sonen aldrig använde, lite t-shirtar och lite mammkläder för ganska länge sedan. Tanken var att jag skulle göra en massa runda mattor och fästa ihop dem till en stig att ha runt sängen. Sen flyttade vi och i nya lägenheten ryms ingen stig runt sängen. Så det fick bli en hallmatta istället. Jag blir glad varje gång jag ser den. Den är skön att gå på, lyser verkligen upp vår lite mörka hall och så gillar jag återbruk. Istället för att köpa en ny matta har jag använt sånt som annars skulle kastas och skapat något fint som jag behöver. Det värmer en miljöväns hjärta. 


Mönstret är enkelt.
Jag klippte mattrasor som var ca 2 cm breda. Om tyget var lite tjockare försökte jag klippa smalare. Jag virkade sedan med nål 9 ca 30 lm och sedan fasta maskor tills jag inte hade något att virka av längre.  Varje rand är 2 fm rader. Försök virka in alla kanttrådar för det är jättesvårt att fästa dem efteråt.


2 kommentarer:

  1. Så fin ! Jag ska få mattrasor av mamma och har tänkt att göra runda mattor men man kanske ska sikta på en riktig trasmatta ändå.

    SvaraRadera
  2. Åh, vad fint det låter : en stig av mattor, nästan lite som poesi. Blir genast väldigt inspirerad. Den färdiga "vanliga" mattan är också väldigt fin.

    Jag har använt mig av ditt mönster på knähöga babystrumpor - tack för mönstret! På min blogg har jag länkat till dig i inlägget om dem.

    SvaraRadera