tisdag 5 oktober 2010

Burkdekoration

Vi la in lite päron i födelsedagspresent till svärmor och för att burken skulle bli riktigt snygg, virkade jag en liten hatt enligt Virkverkets mönster. Det var väldigt roligt och fick mig att vilja lägga in något mer, så att jag får virka fler hattar! Efter att ha sett Neas äppelburkar och fått en hel kasse äpplen av svärmor tror jag att det blir äppelmoskokande i helgen. 


Sen känner jag mig lite upprörd över att det går åt mer garn när man virkar än när man stickar. Varför fattade jag inte det själv? Det känns ju ganska logiskt nu när Tankesmulan berättat det för mig. Alla år jag handarbetat och aldrig har jag gjort den kopplingen. Nåja, jag väljer att se det som Mmatilda: att mina vantar nu är tjockare och av bättre kvalitet än när de var stickade.   

4 kommentarer:

 1. Härligt burklock! Det är kul att kunna piffa till sina burkar - särskilt när man ska ge bort dem som present. Jag har faktiskt aldrig tänkt på att det går åt mer garn när man virkar. Tack för den informationen.
  Ha det gott!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken fin päronburk! Jag skulle bli jätteglad om jag fick en sån i present, vilken tur svärmor har!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Snyggt blev det! Det där med garnet är intressant. Jag har inte tänkt på just att det går åt mer garn när man virkar, men däremot att vantarna blir mycket varmare när de är virkade :-) Jag får väl leta upp Tankesmulans förklaring!

  SvaraRadera
 4. Fint och kul när man kan piffa upp burkar så där, perfekt present ju...

  /Heleena

  SvaraRadera