tisdag 31 januari 2012

Händige Melker

Sonen har snöat in på Händige Manny, serie på Disney.se. Han springer runt och lagar saker i lägenheten samtidigt som han säger saker som: "Nu är den perfekt!" eller "Det fixar jag, inga problem". Verktygen fick han i två-årspresent av sin morfar så han hade bara ett problem, han hade ju ingen verktygsväska och inga gula vantar. Händige Manny har gula vantar. Så självklart plockar mamma fram virknålen och virkar. Här är resultatet. 


Sonen blev väldigt nöjd och så glad att han nästan inte kunde andas, så jag är också nöjd. Väskan är virkad på frihand, till vantarna använde jag mitt vantmönster men satte inte i någon gummisnodd.

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Har också en verktygstokig liten kille! En virkad verktygsväska har jag aldrig tänkt på att göra, mycket bra idé!! Och snygg blev den - blir det stadigare med en tygremsa fastsydd längst upp!? Och hur tjockt garn använde du? Har funderat på att virka verktyg också, men inte riktigt kommit på hur man kan göra dem utan att de viker sig, om du förstår hur jag menar. Man får väl stoppa in någon träbit kanske istället för stoppning.

    SvaraRadera
  2. Jag har fodrat hela väskan med ett ganska tjockt tyg som jag limmat fast med mycket lim och det blev stadigare, Inte som en väska av trä, men den håller för små plastverktyg. Jag använde dubbelt garn 8/4 och virkade ganska hårt.

    SvaraRadera